10 anys de ContraBaix a Molins de Rei

“SOLD OUTS” a La Traska

L’esperat concert de celebració d’aquests 10 anys, el proper 15 de desembre amb Chano Domínguez, no és l’únic que ha despertat un interès especial per al públic de ContraBaix a Molins de Rei. En aquests 10 anys de música a La Traska hem tingut una vintena de sold outs, rebuts amb la satisfacció de qui comprova l’encert de la programació amb la reacció positiva del públic.

Ha estat un fenomen viscut ja des dels primers moments, amb l’èxit inicial de les propostes més implicades amb el territori i de la mà de Joan Monné (en trio o amb Carme Canela), Miquel Bofill (en quartet o amb l’Albert Guinovart), el trio de guitarres Dalbèrgia, i també amb l’amic Gorka Benítez (ja sigui com a líder o acompanyant d’altres músics). Amb la programació d’un dels primers concerts internacionals, l’any 2006, amb el conegut bateria cubà Horacio el Negro, es va produir una demanda que ben poques vegades hem pogut igualar. Forçes “fans”, desplaçats des d’indrets allunyats clarament de la nostra àrea d’influència, es van quedar a les portes escoltant el poc que sortia de l’interior de la Traska.

Amb el temps hem anat encertant les previsions de sold out i el progressiu augment de la venda anticipada també ens ha permès preveure’n les conseqüències. Serien els cassos de les propostes de blues, sempre molt concorregudes i amb Dani Nel·lo, Tandori Lenoir o Big Mama com a exemples destacats. No ha estat però un fet exclusiu de la música més rítmica, també algunes propostes de cançó d’autor (coordinades amb el Festival Barnasants) com ara Roger Mas o Anna Roig i L’Ombre de ton chien, han provocat el plè a La Traska. La cantant del Penedès, per a sorpresa dels “habituals” (que van haver de córrer per no quedar-se fora) havia venut la meitat de l’aforament amb un mes d’anticipació.

La Traska també ha viscut sensacions “d’overbooking”, amb motiu de les visites de Pascal Comelade, CMS Colina Miralta Sambeat, La Vella Dixieland o els Mambo Jambo, entre d’altres. Sigui com sigui, la programació de ContraBaix a Molins de Rei ha rebut sempre un excel·lent recolzament dels aficionats. La proximitat del públic i la seva actitud d’atenció i respecte fan de La Traska un lloc ideal per a la música en directe. Les copes durant el concert i el sopar que l’Iñaki ofereix als músics un cop aquest s’acaba, tanquen un cercle perfecte de sinergia al voltant de la música.

Són 10 anys que han passat en un sospir…esperem que n’arribin molts més!

Anuncios

Tots els comentaris en aquest blog seran moderats i seran directament publicats en el cas que l’administrador de continguts els consideri adequats. Gràcies per la teva participació.

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s